Куцяба В.І., Гончар М.В., Боярчук Я.А., Сибірний А.А. Біотехнологічні властивості термотолерантного штама Saccharomyces cerevisiae, отриманого шляхом генетичного конструювання // Матеріали наукової конференції "Біологічні ресурси і новітні біотехнології виробництва біопалив" (9-11 вересня 2014). – Київ, 2014. – С.133-137.
Синенька М., Стасюк Н., Семашко Т., Гайда Г., Михайлова Р., Гончар М. Іммобілізація оксидоредуктаз на наночастинках золота і срібла // Біологічні студії. – 2014. – Т. 8, № 3-4. – С. 5-11.
Гайда Г. З., Стасюк Н. Є., Гончар М. В. Методи аналізу L-аргініну // Biotechnologia Acta. - 2014. - Т. 7, № 1. – C. 31-39 (Gaida G., Stasyuk N., Gonchar M. The methods of L-aginine analysis // Biotechnologia Acta. – 2014. – V. 7, No 1. - P. 31-39 (in Ukrainian).
Kus-Liśkiewicz M., Górka A., Gonchar M. Simple assay of trehalose in industrial yeast // Food Chemistry. – 2014. – V. 158. – P. 335-339 (IF=3.259)
Smutok O.V., Dmytruk K.V., Karkovska M.I., Schuhmann W., Gonchar M.V., Sibirny A.A. D-lactate-selective amperometric biosensor based on the cell debris of the recombinant yeast Hansenula polymorpha // Talanta. – 2014. – V. 125. - P. 227-232 (IF=3.511)
Stasyuk N.Ye., Gayda G.Z., Gonchar M.V. L-arginine-selective microbial amperometric sensor based on recombinant yeast cells over-producing human liver arginase I // Sensors & Actuators B. (Chemical). – 2014. – V. 204. – P. 515-521 (IF=3.840)